Bæredygtighed i fokus

Stofgardiner til messestand

 

CASE

Virksomhed: Daarbak Design

Lokaler: Messestand, Foodexpo 2022

Produkter: Stofgardiner

Leverandør: Almedahls, Pagunette, Stilling & Création Baumann

Leveret af: botex Erhverv

Arkitekt: Anne Damgaard Iversen

Daarbak Design

Daarbak Design skabte deres eget oplevelsesunivers til Foodexpo-messen i Messecenter Herning i samarbejde med et udvalg af deres leverandører. Med udgangspunkt i Daarbaks tema 'bæredygtighed' var botex Erhverv med til at indrette Daarbaks messestande med gardinløsninger, der inspirerede til indretningen af hoteller og kontorer. Se, den smukke løsning nedenfor.

Hvad

Daarbak Design har i samarbejde med botex Erhverv indrettet flere oplevelsesuniverser på Foodexpo med stofgardiner i flere farvenuancer.

Hvordan

botex Erhverv har leveret og monteret alt fra tynde, semi-transparente stofgardiner til tygge uldgardiner med fokus på miljø og dansk design.

Hvorfor

Daarbak Design har skabt inspirerende rum i form af et hotelværelse og et mødelokale og indrettet disse med stofgardiner for inspiration af indretning til erhverv.

Gardiner med en grønnere profil

Daarbak Design havde et ønske om at skabe et virkelighedstro hotelværelse samt give et bud på et moderne møderum på messen. Med afsæt i temaet 'bæredygtighed' blev hotelværelset indrettet med dobbeltlag gardiner fra den svenske leverandør Almedahls og mødehubben med tre forskellige gardiner, hvor af de to også er fra Almedahls. 

Bæredygtighed har været forankret i Almedahls' DNA i årtier. De fokuserer på en bæredygtig produktion, hvilket står i kontrast til den store miljøbelastning, som tekstilbranchen ofte udgør. Almedahls' produktion tager udgangspunkt i deres 5ZG-bæredygtighedsprincipper. De fleste af Almedahls' gardiner er desuden Oeko-Tex®-certificeret, flammehæmmende med inherent fibre og flere af dem kan vaskes ved op til 60°C - hvis ikke 70°C.

 

Gardinstoffet Haze

Det mørkegrønne gardinstof, Haze, er STANDARD 100 by Oeko-Tex®-certificeret, hvilket blandt andet betyder, at det er testet og er fri for skadelige stoffer for menneskers helbred. Produktionen af Haze foregår under Almedahls' 5ZG-bæredygtighedsprincipper. Derudover har stoffet flere egenskaber såsom at være lydabsorberende, mørklæggende samt flammehæmmende.

botex_erhverv_gardinlængder_stofgardiner_case_hotelværelse_piet_hein_dansk_Design

Dansk design: Piet Hein-gardinet

I samarbejde med Daarbak præsenterede botex en designnyhed, nemlig 'Inspiro'-gardinet. Mønsteret på gardinstoffet tager udgangspunkt i Piet Heins Superellipse®-form. 

Piet Heins søn, Hugo Piet Hein, har med udgangspunkt i Piet Heins kendte designs og visioner blandt andet designet Inspiro-gardinet i samarbejde med Almedahls. Derudover har han i samarbejde med den danske leverandør af gardinskinner og -stænger Stilling A/S – tidligere Aluproff – produceret Piet Hein-gardinskinnen, der harmonerer flot med stilen på hotelværelset.

Inspiro er STANDARD 100 by Oeko-Tex®-certificeret og dermed testet for skadelige stoffer. Samtidig er gardinet produceret under Almedahls' 5ZG-bæredygtighedsprincipper, der tager afsæt i hele produktionskæden. Stoffet kan desuden vaskes ved 70°C og er flammehæmmende.

Du kan læse mere om Inspiro-gardinet her.

 

 

 

Gardinskinne med LED-lys

Hugo Piet Hein har yderlig designet en gardinskinne i samarbejde med Stilling A/S. Den ovale form tager også udgangspunkt i Piet Heins Superellipse®-form. Ved at inkludere LED-lys skabes der en hyggelig loungestemning i rummet samtidig med, at stofgardinet også kommer til sin ret, når mørket falder på.

 

Gardinløsninger til hotelbranchen

Mangler du inspiration til indretningen af jeres hotelværelser, eller står I og skal have nye gardinløsninger til hotellet? Få sparring og grundig vejledning i forhold til gardinløsninger til din virksomhed. Kontakt os endelig for et møde, og lad os tage en dialog om jeres behov og ønsker.

Kontakt os her 

Mødehub med fokus på dynamik

Arkitekten, Anne Damgaard Iversen, havde et ønske om at skabe et rum, som skulle inspirere og opfordre til dynamiske arbejdssituationer. I mødehubben blev der præsenteret tre forskellige gardinløsninger med hver deres stil. 

 

Gardinstofferne til mødehubben

Det lilla netgardin 'Leno' skaber en let afskærmning med sit transparent look, men er samtidig med til at skabe ro i rummet. Det tykke uldgardin 'Tartan' udtrykker noget af det, 'vi kender' med sit retro-look og sin farvesammensætning. Også mønstret og selve materialet minder os om tidens trends. Begge gardinstoffer er produceret ud fra Almedahls' 5ZG-principper om bæredygtig produktion samt er flammehæmmende.

Det beige semi-transparente gardin – Cairo fra Pagunette – skaber en harmonisk kombination af teksturer og farver, som harmonerer godt med kontormøblerne fra Matting.

Læs mere om stofgardiner generelt her.

 

botex_erhverv_gardinlængder_stofgardiner_case_kontormiljø_møderum

botex_erhverv_gardinlængder_stofgardiner_case_kontormiljø_møderum

Stofgardin til kantine

Foruden hotelværelset og møderummet indrettede Daarbak også en kantinen med det smukke stofgardin, Panorama – også fra svenske Almedahls. Gardinstoffet er – ligesom de tre tidligere nævnte – en del af Almedahls' bæredygtige produktion. Derudover indeholder det egenskaber såsom at være vaskbar ved 70°C samt er flammehæmmende. Panorama-gardinet er med til at forbedre akustikken i et stort rum som en kantine, hvor snakken som regel går højt.

Gardinløsninger til kontormiljøer

Book et gratis, uforpligtende møde, og lad os tage en dialog om, hvad jeres behov og ønsker er på arbejdspladsen. Vi står altid klar med råd og vejledning i forhold til bedre indeklima for medarbejderne, akustikproblemer og mange andre aspekter, hvor gardiner kan spille en afgørende rolle.

Kontakt os her 

keyboard_arrow_up