Rumdeling med stofgardiner

Stofgardiner til restaurant i KBH

 

CASE

Virksomhed: Restaurant Palægade

Lokaler: Restaurant

Produkter: Stofgardiner

Leveret af: botex Skive

Indretningsarkitekt: Søren Vester

Restaurant Palægade

Efter en voldsom brand i 2020 blev Restaurant Palægade totalrenoveret og åbnede i april 2021 med en ny gennemført stil – indrettet af designeren Søren Vester. Bliv klogere på, hvordan stofgardinerne spillede en central rolle i Sørens indretning – en gardinløsning, som både er æstetisk og praktisk.

Hvad

Restaurant Palægade havde brug for gardiner til at skærme af blandt andet for indkig udefra og skabe hygge for restaurantens gæster.

Hvordan

Indretningsarkitekten valgte tykke stofgardiner i brunlige nuancer, som udtrykker kvalitet, og som samtidig giver en god atmosfære i rummet.

Hvorfor

Stofgardinerne fungerer som rumdelere i det store rum og giver mulighed for privatliv både fra indkig udefra og i selve rummet.

Indretning og design

Det er designeren Søren Vester – kendt fra TV-programmerne "I hus til halsen" og "Søren Vesters Have" – som har stået for indretningen af Restaurant Palægade. Inspirationen til indretningen tog afsæt i den klassiske krostil samt brune værtshuse. Søren har givet sit bud på en moderne fortolkning af disse med fokus på samme høje kvalitet, som restaurantens mad. Dermed afspejles restaurantens værdier og koncept også i indretningen.

Søren fortæller, "Maden er af meget høj kvalitet, og derfor skulle indretningen og de produkter, som blev anvendt, være af øverste hylde. Det er materialerne, der taler".

 

Valg af stofgardiner

Farverne er holdt i lettere brændte og mørke farver. Stofgardiner afspejler værtshuslignende gardiner med messing kovser og gardinstænger. Alle produkterne og farvevalget er valgt ud fra, at de skal være og ikke mindst udtrykke hårdførhed. Kraftige, grove gardiner signalerer netop robushed og kvalitet. Restauranten har mange besøgende hver eneste dag, og derfor var det vigtigt, at intet er kun til pynt – alting skal kunne anvendes.

Stofgardinernes visuelle formål

Rent visuelt faldt valget på stofgardiner for at bløde et ellers robust rum op og skabe hygge. Det var vigtigt at skabe balance mellem det hårde og det bløde, og det er netop dét, stofgardiner kan rent visuelt.  

Stofgardinernes praktiske formål

Stofgardiner har også en praktisk funktion. De halve stofgardiner bruges til at skærme af for indkig fra gaden og dermed give gæster privatliv, mens de besøger restauranten.

Stofgardiner som rumdelere

Stofgardinerne bruges også som rumdelere på restauranten. Med gardiner som rumdelere skabes der flere rum i rummet. Det betyder, at restaurantens spisesal fremstår som flere hyggelig områder og ikke blot ét stort rum. Med stofgardiner som disse kan du nemt trække for og fra efter behov.

botex_erhverv_gardinlængder_rumopdeling_rumdeling_restaurant_stofgardiner_afskærmning

botex_erhverv_gardinlængder_rumopdeling_rumdeling_restaurant_stofgardiner_afskærmning

Smarte gardinløsninger til restauranter

Står din virksomhed overfor udfordringer i forhold til akustik, dårligt indeklima eller store rum, som kunne anvendes på en smartere måde? Få sparring og rådgivning i forhold til gardinløsninger, som kan hjælpe med de udfordringer, din virksomhed står med. Kontakt os for et møde, og lad os tage en dialog om jeres behov og ønsker.

Kontakt os her 

keyboard_arrow_up