indretning til sundhedssektoren

Duette®-gardiner til et plejehjem

 

CASE

Virksomhed: Plejecenteret Markusgården

Lokaler: Kontorer og fællesrum

Branche: Sundhedssektor

Produkter: Duette® fra botex Highline

Leveret af: botex Frederikshavn

Bygherre: Vivabolig for AAK Byg

Entreprenør: Dansk Boligbyg

Plejecenteret Markusgården i Aalborg

Plejecenteret Markusgården er et moderne plejehjem for folk med demens med 73 plejeboliger, der alle har adgang til altaner med udsigt til byens liv og ud mod Østre anlæg i Aalborg. Læs om, hvilke krav og behov Markusgården havde til gardiner, og hvordan botex Frederikshavn løste opgaven med smukke Duette®-gardiner fra botex Highline-kollektionen.

Hvad

Plejecenteret Markusgården havde brug for gardiner til beboerne med demens for at skærme af for solen og skabe et trygt miljø og et hjem.

Hvordan

Valget faldt på Duette®-gardiner i en flot turkis farve for at skabe en hyggelig stemning for beboerne og samtidig opnå et godt indeklima.

Hvorfor

Duette®-løsningen har forskellige fordele, der både indfrier plejehjemmets behov og også lever op til diverse krav, der stilles til sundhedssektoren.

Hygge og stemning med kulørte Duette®-gardiner

Personalet hos Markusgården havde et klart ønske om, at valget af gardinerne samt farven skulle harmonere med interiøret. Det vigtigste er, at skabe et hjem for beboerne og skabe en hyggelig stemning og tryghed. Den turkise farve blev valgt, som et motiverende element, der samtidig passede perfekt til den overordnet vision for Markusgården.

Praktisk og smuk gardinløsning med Duette®

Valget faldt på Duette®-gardiner af flere årsager. Det dobbeltlags Duette®-gardin, også kendt som et Duo-gardin eller et Dupli-gardin er først og fremmest en af de mest populære gardintyper. Det dobbelte lag stof gør nemlig, at det foldede mønster i gardinet holdes flottere i længere tid. En anden fordel er, at snorene er gemt væk mellem de to lag stof, hvilket giver et æstetisk flot udtryk.

De færrest ved, at bagsiden på et Duette®-gardiner oftest er hvid. Dette skyldes først og fremmest, at hvid er en reflekterende farve, som derved vil reflektere sol og varme. Vælger man mange forskellige farver i flere rum, vil det ydermere se roligt og ensartet ud udefra, da alle gardinerne har samme hvide bagside.

Gardinløsninger til plejehjem

Står din virksomhed overfor udfordringer, hvor der konstant skal leves op til specifikke sundhedskrav i forbindelse med gardinløsninger til den offentlige sektor? Tag en uforpligtende dialog med vores erhvervsafdeling. Vi hjælper dig med at leve op til alle gældende love og krav og finder den bedste gardinløsning behov og ønsker til jeres plejecenter.

Kontakt os her 

Krav til gardiner til et plejehjem for demente

Når der skal leveres gardiner til sundhedssektoren, er der en række krav og specifikationer, som skal opfyldes. Dette er både i forhold til den generelle sundhed, men også Markusgården i sig selv med fokus på demente beboere stillede krav til gardinløsningen. Her blev der nemlig stillet krav til alle detaljer, og i tæt samarbejde med plejehjemslederen Tina Olsen og hendes team, blev det helt rigtige produkt samt farve udvalgt til alle fællesrummene og kontorerne. 

Ydermere kan det skabe utryghed for en person med demens at se sit spejlbillede i et vindue, når der er mørkt udenfor. Derfor ville der være et daglig behov for at trække for gardinerne for hver aften, således beboerne føler sig trygge.

 

Betjening af Duette®

En nem og enkel betjening var vigtig, da både de ansatte men også beboerne skulle kunne håndtere afskærmningen i fællesrummene. Med kædetræk på Duette®-gardiner undgår man snoren, som ændrer længe alt efter, om gardinet er oppe eller nede.

Book et uforpligtende møde

Vores erhvervsafdeling forstår de udfordringer og krav, din virksomhed står overfor - også når det kommer til gardinløsninger. Vi ser jeres behov og finder den absolut bedste løsning til jer. Du er altid velkommen til at booke et uforpligtende møde eller give os et kald på telefonen. Vi yder kompetent rådgivning, og sammen fuldender vi din arbejdsplads med gardiner og solafskærmning.

Kontakt os her 

keyboard_arrow_up