indretning med stofgardiner

Stofgardiner til sundhedssektoren

 

CASE

Virksomhed: Aflastnings- og rehabiliteringshjemmet Urd

Lokaler: Sundhedssektor

Produkter: Stofgardiner fra Kvadrat

Leveret af: botex Tórshavn

Aflastnings- og rehabiliteringshjem på Færøerne

botex Tórshavn har i samarbejde med det svenske arkitektfirma LOFTI Arkitekter AB leveret stofgardiner til det nybyggede aflastnings- og rehabiliteringshjem Urd i Tórshavn. Aflastnings- og rehabiliteringshjemmet ligger i Hoyvík med en fantastisk udsigt over havet.

Hvad

Rehabiliteringshjemmet Urd havde brug for gardiner til beboerne for at skærme af for solen og skabe et hyggeligt miljø og en god atmosfære for rehabilitering.

Hvordan

Valget faldt på 2-lags-stofgardiner i forskellige nuancer for at skabe en hotelstemning for beboerne og samtidig skabe et godt indeklima.

Hvorfor

Stofgardinerne har forskellige egenskaber, som både indfrier rehabiliteringshjemmets behov og også lever op til diverse krav, der stilles til sundhedssektoren.

Hotelstemning med stofgardiner

Arkitekten havde et ønske om at anvende to lag af stofgardiner for at skabe hotelstemning på værelserne. Det var vigtigt for arkitekterne, at værelserne ikke føltes som hospitalsrum, men derimod udtrykkede hjemlig hygge og tryghed for beboerne.

På indersiden hænger tynde stofgardiner for at skærme for solen og indsyn, hvor der på ydresiden er monteret tykkere og mørklæggende gardiner for optimal søvn.

Stofgardiner og syninger

I samråd med botex Tórshavn valgte arkitekten at sy begge stofgardiner med læg. I dag syes gardiner oftest med wave,  hvor gardinet hænger i store flotte buer. Ulempen med dette topsøm er, at det tager meget plads i dybden på gardinet. Som standard kan man vælge mellem 12 eller 16 cm wavebuer, men grundet valgt af lag-på-lag-gardiner, hvor disse hænger foran hinanden, ville det tage meget plads på værelserne. Derfor blev løsningen læg, som i stedet kun tager ca. 6 cm i dybden per gardin.

Krav til gardiner til sundhedssektoren

Når der skal leveres gardiner til sundhedssektoren, er der en række krav og specifikationer, som skal opfyldes. I dette tilfælde stilles der høje krav til eksempelvis hygiejnen på rehabiliteringshjemmet Urd, hvor immunforsvaret hos beboerne kan være svækket. Derfor er det vigtigt, at gardiner kan vaskes ved høje temperaturer. Stofgardinerne, som botex Tórshavn monterede til rehabiliteringshjemmet, kan vaskes ved helt op til 60°C og 70°C og lever dermed op til de høje hygiejnekrav.

Ydermere stilles der krav til anvendelse af produkter med diverse certificeringer – f.eks. STANDARD 100 by Oekot-Tex, som er et af de mest anvendte certificeringer inden for tekstilbranchen. Tekstilerne bliver nemlig testet for skadelige stoffer for beskyttelse af både mennesker og miljø.

Gardinløsninger til sundhedssektoren

Står din virksomhed overfor udfordringer i forhold til at skulle leve op til specifikke sundhedskrav i forbindelse med gardinløsninger til den offentlige sektor, så tag en dialog med vores erhvervsafdeling. Vi hjælper dig med at leve op til alle gældende love og krav og finder den bedste gardinløsning efter jeres virksomheds behov og ønsker.

Kontakt os her 

keyboard_arrow_up